sobota 26. února 2011

83rd Academy Awards (what else is new?)

Především se na začátek sluší napsat omluva za neaktualizaci. Vznikla mi paradoxní situace, že ač doma dlouhodobě marodím, tak právě to mě odrazuje od jakékoliv činnosti - i od psaní čehokoliv. Hlavně přístup k novým filmům je omezený a psát recenze a doporučení na starší kousky taky nejde pořád.
Chtěla bych jen krátce napsat o letošních cenách Akademie (Oscarech, samozřejmě). O nominacích jste určitě četli všude jinde, a i o potenciálních (a téměř jasných) vítězích.
Velká otázka (a velký hype) panuje ale i kolem dvou mladých průvodců letošním ceremoniálem - James Franco a Anne Hathaway jsou zajímavá a odvážná volba, oba mají už nominace (Franco letos za 127 hodin), jsou známí, oblíbení a talentovaní. Anne je navíc velmi dobrá zpěvačka, ale kupodivu na zpěv (nejspíš) v případě moderátorů nedojde.
Pokud vás tedy zajímá, co se bude dít, aniž byste museli zůstat z neděle na pondělí vzhůru, a jen si pak to nejlepší proklikat na youtube, pak si přečtěte spoilerodního průvodce večerem, jak ho prezentuje Nikki Finke z Deadline.
Prakticky celý večer (až na vítěze) je popsán v tomto článku.

Moderování zní jako zábava, jen si říkám, jestli to nebude trochu přeplácané. Návrat originálních písní do programu je dobrý krok, ale ty výměny kostýmů znějí trochu jako moc velké strhávání pozornosti na moderátory (čemuž se producenti podle svých slov chtěli vyhnout). Uvidíme a názor si budeme moci udělat v noci z neděle na pondělí. Teď ještě najít, kde půjde celé to veselí sledovat online, připravit si něco s kofeinem na pití a brambůrky a jeden z nejdůležitějších filmových večerů může začít.

Žádné komentáře:

Okomentovat